torsdag 21 juli 2011

"I den innersta kretsen" Viveca Sten

I den innersta kretsen

"I den innersta kretsen" är andra delen i Viveca Stens serie om polisen Thomas Andreasson. Det är en solig dag i juli och starten på Gotland Runt ska snart gå. Det är många båtar som samlats utanför Sandhamn för att se starten, på en av alla båtar finns polisen Thomas Andreasson. En stor Swanbåt ligger längst fram när startskottet avlossas, men strax faller den av. Det visar sig att skepparen, Oscar Juliander, är skjuten mitt på öppet hav. Oscar Juliander är vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet och även en känd och etablerad advokat som synt mycket i medierna. Men under denna tjusiga fasad döljer det sig hemligheter och snart mördas ytterligare en av ledamöterna i segelsällskapet.

En bra bok även om den kanske inte är riktigt lika bra som den första, eller som den sista. Boken är lätt att följa med i och den här gången lyckades jag lista ut vem mördaren var. Nora visar sig återigen vara en stor tillgång till Thomas polisarbete och man får följa Noras liv mycket i boken. Rekomderas att läsas, efter man har läst första delen. Går att läsa de som fristående böcker i den ordning man själv vill men jag tror inte att historien kommer till sin fulla rätt då.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Böckerna om Sandhamn i kronologisk ordning: "I de lugnaste vatten", "I den innersta kretsen", "I grunden utan skuld" och "I natt är du död", "I stundens hetta"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar