fredag 8 juli 2011

"Kärlek, vänskap och choklad" Alexander McCall Smith

Kärlek, vänskap och choklad

"Kärlek, vänska och choklad" är Alexander McCall Smiths andra bok i serien om Isabel Dalhousie. Isabel är redaktör för en filosofisk tidsskrift och hon ägnar mycket tid åt att fundera över livets olika dilemman. Hon blundar inte för verkligheten och har en förmåga av att involvera sig i saker som hon egentligen inte har någontin med att göra.
I denhär boken träffar Isabel en man som nyligen genomgått en hjärttransplantation. Han plågas av skrämmande visioner som han känner inte har något med honom att göra. Isabel bestämmer sig för att hjälpa till i söknadet efter donatorn. Något som blir mer allvarligt än hon hade tänkt sig.

Jag tycker att denna bok är bättre än den första. Även om det är svårt att sätta fingret på vad som gör den bättre. Men den är lättare att läsa och det känns som den har mer historier. Kanske beror det på att jag har läst boken innan och att Isabels privatliv känns som olika historier i sig. Det handlar mycket om Cat och hennes affär och om Jamie och hans känslor för Cat. Hennes privatliv är en rödtråd och därför tror jag att det är bra om man läser böckerna i ordning.

Boken finns att köpa hos Bokus och adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar