torsdag 14 juli 2011

"Det varsamma bruket av komplimanger" Alexander McCall Smith

Det varsamma bruket av komplimanger (pocket)

"Det varsamma bruket av komplimanger" är den fjärde boken i Alexander McCall Smiths serie om filosofen Isabel Dalhousie. Isabel är redaktör för en filosofisk tidskrift och numera även nybliven mamma till lilla Charlie.
I den här boken börjar Isabel att undersöka en möjlig konstförfalskningshärva. Hon kämpar också för att kunna fortsätta vara redaktör för den filosofiska tidskriften. Desutom är hon nybliven mamma, vilket inte alltid är så lätt. Hushållerskan Grace tar gärna över skötseln av lilla Charlie och att ha ett förhållande med 14 år yngre Jamie är inte heller alltid lätt. Desutom har Isabels brorsdotter Cat svårt att acceptera att Isabel fått ett barn med hennes fd pojkvän.

I den här boken är det verkligen det vardagliga som står i centrum. Det mesta handlar om Isabels problem i vardagen och bara lite om den misstänkta konstförfalskningen. Boken är bra och lätt att läsa, men jag tycker inte att den är fullt lika bra som de tidigare böckerna om henne. Kanske beror det på att det är mindre spänning och mer familjeproblem än tidigare. Men har man läst de tidigare så är det absolut värt att läsa även denna.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.


Böckerna i serien är följande (i kronologisk ordning): "Filosofiska Söndagsklubben", "Kärlek, vänskap och choklad", "Rätt inställning till regn", "Det varsamma bruket av komplimanger", "Det behagliga med lördagar" och "Tacksamhetens bortglömda konst".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar