lördag 2 juli 2011

"Nyckeln till mod" Nora Roberts




"Nyckeln till mod" är Nora Roberts tredje och sista bok i trilogin om vännerna Malory, Dana och Zoe. De sammanförs av ödet då de blir inbjudna till Warrior's Peak. Deras magiska värdar erbjuder dem en stor summa pengar för att hitta nycklarna till det skrin där tre gudinnors själar finns fångade. Endast en mänsklig hand kan vrida om nycklarna.
I denna bo är det Zoes tur att försöka hitta sin nyckel. Hon har stor hjälp av sina vänner Malory och Dana, både vad gäller nyckeln och att öppna sin egen skönhetssalong i Lust & Glädje. Till sin hjälp får hon även Bradley Vane som är både rik och charmig, och viktigast av allt underbar mot hennes son. Hon sliter att för att få vardagen att fungera, för att hinna med att leta efter nyckeln, bygga upp sitt företag och ta hand om sin son. Hon ransakar de val hon gjort genom livet och vilka möjligheter hon har. Kommer hon att våga välja kärleken igen och framförallt kommer hon att hitta den sista nyckeln och befria de tre själarna.

Den tredje delen är enligt mitt tycke den bästa av de tre. Kanske just för att det är den sista, att det är här allt kommer att avgöras. Men jag gillar de andra två också.

Boken finns att köpa hos Bokus och adlibris.
Läs även första delen "Nyckeln till ljuset" och andra delen "Nyckeln till sanningen".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar