söndag 14 augusti 2011

"Pepparkakshuset" Carin Gerhardsen

Pepparkakshuset

"Pepparkakshuset" är Carin Gerhardsens första bok i "Hammarbyserien". En man sätter sig tillrätta på tunnelbanan och ser alla gråtrista ansikten omkring sig och känner sig tillfreds. Han är framgångsrik, lyckligt gift och far till tre barn och allt kan bara bli bättre. i fönstret ser han spegelbilden av någon som stirrar på honom, syns det utanpå att han är lycklig? Tåget bromsar in och han gör sig redo att stiga av, utan att märka att den dystra figuren också reser sig.
Flera grymma mord inträffar i mellansverige på kort tid och när kriminalinspektör Conny Sjöberg börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute som har en mycket personlig drivkraft och som inte lär rygga undan för något.

En bra bok, jag tyckte först att den var lite förutsägbar men sen kom en oväntad tvist som gjorde att den inte längre var det. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, man ville hela tiden veta vad som skulle hända sen. Den var lätt att läsa och har några få historier som liksom väver in i varandra. Jag kommer inom kort att läsa uppföljaren "Mamma, pappa, barn".

Böckerna i serien är i kronologiskordning: "Pepparkakshuset", "Mamma, pappa, barn", "Vyssan lull", "Helgonet", "Gideons ring", "Hennes iskalla ögon"

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar