måndag 22 augusti 2011

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" Jonas Jonasson

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Allan Karlsson har levt ett långt och händelserikt liv och hamnar på det ålderdomshem som han tror ska bli hans sista anhalt. Men hälsan vägrar ge vika och plötsligt är dagen där när han ska fylla tresiffrigt. En stor fest med kommunalråd och lokaltidning väntar. Men det är inget Allan önskar så istället kliver han ut genom fönstret och är på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. Allan råkar också få med sig en väska som han skulle vakta, så plötsligt är både polisen och tjuvar efter honom.
Boken hadlar dels om den månadslånga jakten på Allan som sträcker sig över stora delar av Sverige. Men boken är också en resa genom 1900-talet och Allans liv. hur kommer det sig t.ex. att han äter middag med den blivande presidenten Truman?

Jag tyckte att boken inte var alltför bra i början men den växte under bokens gång. Historien blir liksom bara mer och mer sanslös. Det är nästan mer spännande att följa resan genom Allans liv än den månadslånga jakten i sverige. En bok med mycket humor och som får en att dra på munnen.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar