onsdag 24 augusti 2011

"Mamma, pappa, barn" Carin Gerhardsen

Mamma, pappa, barn (pocket)

"Mamma, pappa, barn" är Carin Gerhardsens andra bok i Hammarbyserien. På kort tid får kriminalkommisarie Conny Sjöberg två mord på sitt bord. En sextonårig flicka med ett struligt familjeförhållande hittas strypt på en Finlandsfärja. Polisen Petra Westman hittar under ett joggingpass ett medtaget spädbarn i en buske och i närheten påträffas en död kvinna. Samtidigt vaknar en fyraårig flicka på morgonen och finner att hon är ensam. Pappa är utomlands och mamma verkar ha tagit lillebror och flyttat. Inslåst i lägenheten är Hanna ensam kvar.

Tycker att denna bok inte var riktigt lika bra som den första, men den är absolut värd att läsas. Den känns lite segare än den förra boken. Det är tre historier invävda i en och den jag fastnade mest för var det om den lilla inlåsta flickan. Petra får också obehaglig information klar för sig och det ska bli spännande att följa vad som händer.
Fortsättningen ska läsas inom kort.

Böckerna i serien är i kronologiskordning: "Pepparkakshuset", "Mamma, pappa, barn", "Vyssan lull", "Helgonet", "Gideons ring", "Hennes iskalla ögon"

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar