söndag 15 januari 2012

"Den gode maken på Zebra Drive" Alexander McCall Smith

Den gode maken på Zebra Drive (pocket)

"Den gode maken på Zebra Drive" är Alexander McCall Smiths åttonde bok om Damernas Detektivbyrå. I denna bok gör Mr J.L.B Matekoni debut som detektiv. Men klarar han av att lösa ett fall lika bra som sin fru? Mma Makutsi funderar över om hon verkligen behöver arbeta längre nu när hon ska gifta sig med sin rike fästman. Det kanske är så att hon kan få ett mycket bättre jobb någon annanstans? Mma Ramotswe jobbar också på ett mycket knepigt fall. På ett sjukhus har tre personer dött vid exakt samma tidpunkt i exakt samma säng tre fredagar i rad. Är det slumpen eller något annat som ligger bakom dessa dödsfall?

Ännu en bra bok om damernas detektivbyrå. Denna bok är lite annorlunda än de andra men skriven med samma värme och humor som de tidigare böckerna. I denna bok är det lite mer problem än vanligt och J.L.B gör sin debut som detektiv, med blandat resultat.
Jag gillar verkligen den här serien. Det är böcker som innehåller vardagens små problem, och som man mår bra av att läsa. Jag rekomenderar att man läser böckerna i ordning.



Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar