måndag 16 april 2012

"Tyskungen" Camilla Läckberg

Tyskungen

Varför hade Erica Falks mor sparat en gammal Nazistmedalj? Erica kan inte sluta att undra över detta och tillslut beslutar hon sig för att ta reda på svaret. Hon söker upp en pensionerad historielärare för att få svar, men han beter sig underligt och ger henne inget svar. Senare hittas han ihjälslagen. Erica börjar läsa sin mors dagböcker och får då reda på att hon umgicks i samma krets som den mördade mannen. Vem är beredd att mörda för att sanningen om det förflutna inte ska komma fram?

Jag tycker inte att detta är en av Läckbergs bättre böcker, men den är åndå helt klart värd att läsas. Som vanligt läser man en del i dåtid och det mesta i nutid. Ibland kan dåtiden kännas lite väl mycket, men man får ju användning av det tillslut i upplösningen. Har man läst de andra böckerna så ska man absolut läsa denna också.

Böckerna i serien Fjällbacka är (i kronologisk ordning): "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", "Tyskungen", "Sjöjungfrun", "Fyrvaktaren" och "Änglamakerskan"

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar