fredag 20 april 2012

"I havet finns så många stora fiskar" Sara Lövestam

I havet finns så många stora fiskar

Bakom en gardin i Lungvik står en iakttagare. Det är tryggt bakom fönstret och om man har tråkigt kan man studera barnen på förskolegården. Man kan följa dem med blicken, vattna blommorna och glömma allt. Tills man inte kan det längre.
På förskolan går Malte, han har hittat en speciell kotte. När han ser på den så tänker han inte på det andra. Mamma bara sover och pappa kom och hälsade på en gång. Och mannen med det blonda håret som antingen är hans vän eller något helt annat.

Detta är första gången jag läser något av Sara Lövestam och boken både fascinerade och fångade mig. Boken har två historier som läses parallelt, en i dåtid och en i nutid. Den i nutid följer flera olika personer, men Malte är den som står i centrum. dåtids historien var ganska långtråkig men den får sin förklaring tillslut. Detta är inte en sann historia, men i dagens samhälle skulle den lika gärna kunna vara det. Boken visar också vad som kan hända när barnets skyddsnät har stora hål. Jag tänker leta upp Sara Lövestams debutroman också. Hoppas den är lika bra som denna bok, en bok jag varmt rekomenderar alla att läsa.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar