torsdag 6 oktober 2011

"Helgonet" Carin Gerhardsen

Helgonet
 
"Helgonet" är Carin Gerhardsens fjärde bok i Hammarbyserien. En omtyckt, respekterad familjefar med fläckfritt rykte och ett stort engagemang för samhällets utstötta hittas mördad på en gångväg i ett skogsparti. Poliserna är förbryllade av fallet, vem kan ha velat honom nåt ont. De enda lestrådar de har att följa är några spelkort och en papperslapp med några kryptiska tecken på som har hittats i hans bröstficka. Conny Sjöberg avbryter sin semester och kallar in hela arbetslaget. Utredningen får en oväntad vändning och det på ytan så lugna villaområdet visar sig ruva på ofattbar grymhet.
 
Boken är oerhört bra, jag tycker att det är den bästa i serien. och vändning i utredningen är helt klart alldeles oväntad. När jag trodde att allt var klart var det fortfarande kvar minst en tredjedel av boken, och den delen är minst lika spännande som resten av boken. Det är svårt att räkna ut vad som komma skall. En bok som helt klart är värd att läsas.
 
Böckerna i serien är i kronologiskordning: "Pepparkakshuset", "Mamma, pappa, barn", "Vyssan lull", "Helgonet", "Gideons ring", "Hennes iskalla ögon"
 
Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris.

2 kommentarer: