söndag 6 maj 2012

"Fyrvaktaren" Camilla Läckberg

Fyrvaktaren

En ljus försommarnatt kastar sen en kvinna med blodiga händer in i en bil och med sonen flyr hon till det tryggaste stället hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Några dygn senare hittas en man mördad i sin lägenhet. Han var nyanställd ekonomichef på kommunen och hade efter många år återvänt till sin barndomsort. Han var skötsam och omtyckt men under kartläggningen av hans liv kommer polisen över flera hemligheter. Det visar sig också att mannen besökte Gråskär innan han dog. Ön kallas för Gastholmen och det sägs att de döda aldrig lämnar den och att den har något att berätta för de levande.

Kanske inte en av mina favorit böcker av Läckberg men den är klart värd att läsas. Historien är bra, men jag stör mig mycket på den historia som går bakåt i tiden. Jag tycker inte att den har så mycket relevans för resten av historien, den som utspelar sig i nutid. Känns mest soom den förklarar varför det kallas för gastholmen. Boken är värd att läsas, speciellt om man har läst de andra i serien.

Böckerna i serien Fjällbacka är (i kronologisk ordning): "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", "Tyskungen", "Sjöjungfrun", "Fyrvaktaren" och "Änglamakerskan"

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar