torsdag 16 juni 2011

"Det fjärde offret" Mari Jungstedt

Det fjärde offret (inbunden)

"Det fjärde offret" är Mari Jungstedts nionde bok om Gotlands polisen Knutas. Det begås ett väpnat rån mot en värdetransport i Klinthamn på Gotlandsvästksut. Rånarna flyr till ett ödetorp och när polisen hittar dit finner de en av rånarna mördard. Medan polierna spanar mot motorcyckelklubbar och letar efter ledtrådar i det förflutna så finns hela tiden risken att mördaren slår till. För Knutas händer det mycket även privat och han får kämpa för att försöka hålla tillbaka sina känslor för kollegan Karin. Journalisten Johan Berg dras som vanligt in i utredningen och drabbas samtidigt av en tragedi.

Boken är, som alla Mari Jungstedts böcker, väldigt bra. Den är lätt att läsa och är svår att lägga ifrån sig. Man måste hela tiden läsa "bara ett kapitell till" och det gör att boken snart är utläst. Historien fångar ens intresse och när man tror att man räknat ut vem som är mördaren så tar boken en ny vändning.
Boken går säkert att läsa även om man inte läst de andra böckerna i serien. Men som alltid missar man då lite av allt som har hänt runtomkring huvudkaraktärerna.


Boken finns att köpa hos Bokus och adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar