söndag 15 april 2012

"Madeleine" Kate McCann

Madeleine : vår dotters försvinnande och det fortsatta sökandet efter henne (inbunden)

Den 3 maj 2007 kidnappades Madeleine McCann från en ort i Portugal där hon var på semester med sina föräldrar och sina två syskon. Detta blev starten på en lång mardröm för Medeleines familj. Trots att det gått snart fem år vet fortfarande ingen riktigt vad som hände den dagen, ingen utom kidnapparen. Denna bok är skriven av Madeleines mamma Kate McCann med syfte att försöka hålla letandet efter henne vid liv. Alla intäkter från boken går till Hitta-Madeleine-kampanjen. Vill man läsa mer om kampanjen, se ett foto på hur hon borde se ut idag eller på något sätt försöka hjälpa kan man besöka kampanjens hemsida

Boken var inte som jag hade tänkt mig men den var ändå en bra bok. Man måste tänka på att detta är mammans historia och därför skriven ur hennes perspektiv. Jag tycker det verkar finnas mycket frågetecken kring hennes försvinnande och enligt mammans berättelse verkar det även finnas det om polisutredningen. Just nu letar ingen polis aktivt efter Madeleine och det är därför föräldrarna har startat en egen kampanj för att försöka hitta henne. Många tips kom i början in om Madeleine och vart hon kunde befinna sig, men enligt mamman verkar de inte ha följts upp ordentligt av polisen.
Enligt Kate verkar det inte finnas något nationellt nätverk mellan poliserna om hur man ska agera när barn försvinner och många länder verkar också helt sakna någon handlingsplan för hur arbetet ska gå till. Att kunna arbeta över gränserna är ju en förutsättning för att kunna hitta alla de barn som försvinner varje år.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris

1 kommentar:

  1. Man ska nog se boken som väldigt speciell och mer som ett försvarstal och den skljer sig helt från vad som står i poisutredningen , vars vissa delar är officiella. Och det kan man undra över varför det är så. Det konstiga är att mamman klagar på poliserna men har själv medgett att de inte själva var ute på natten och letade, finns på youtube.

    SvaraRadera