måndag 20 maj 2013

"Gideons ring" Carin Gerhardsen

 
Gideons ring

"Gideons ring" är den femte delen i Carin Gerhardsens serie om Hammarbypoliserna. En ung flicka hittas naken utanför en dörr i en trappuppgång. Polisen vet inte vem hon är och vad som har hänt. Strax efter hittas innehavaren till lägenheten död. Polisen står nu med två utredningar och väldigt lite bevisning. Hör fallen ihop och vad var det egentligen som hände? Spåren leder mot en högt uppsatt man.
 
Ännu en bra bok av Carin Gerhardsen. Och om någon nu undrar, så ja jag är väldigt inne på svenska deckare just nu. Jag har gillat hennes andra böcker också och jag tycker att de faktiskt blir bättre och bättre. Denna bok är lätt att läsa och har en intressant handling som är lätt att följa med i. Jag rekommenderar att böckerna läses i kronologisk ordning, då det då är mycket lättare att hänga med i de mer privata berättelserna som är som en röd tråd i serien.
 
Boken finns att köpa som:
Bok hos Adlibris och Bokus
Ebok hos Adlibris och Bokus
Som cd-bok hos Adlibris och Bokus
Som Mp3-bok hos Adlibris och Bokus
 
Om man handlar boken hos Adlibris så rekommenderar jag att man gör det genom sajten "God handling". Då skänker adlibris en viss procent av ditt köp till den organisation du valt från listan på God handlings hemsida. Kostar inte dig något extra, men gör skillnad.

Böckerna i serien är i kronologiskordning: "Pepparkakshuset", "Mamma, pappa, barn", "Vyssan lull", "Helgonet", "Gideons ring", "Hennes iskalla ögon"


söndag 12 maj 2013

"Du går inte ensam" Mari Jungstedt

Du går inte ensam

Ett barn försvinner från sin mammas jobb och hittas ett dygn senare på samma plats där hon försvann. Polisen har inget spår och snart försvinner ytterligare ett barn, även här hittar de inga spår eller ledtrådar. Några veckor senare hittas en kvinnan mördad i ett ensligt träsk. Karin Jacobsson leder utredningen med hjälp av Knutas, som även slåss mot sina egna demoner. Och mitt i allt kämpar de också för sin kärlek.

Äntligen har Mari Jungstedt kommit med en ny bok. Jag gillar hennes böcker väldigt mycket och denna är precis lika bra som de andra. Den var alltså väl värd att vänta på. Den gick fort att läsa, vilket gör att det blir en lång väntan på nästa. Det är som vanligt en spännande historia som fängslar en, den är både intressant och lätt att följa med i. Det är också spännande att se hur Karin och Knutas relation utvecklar sig. Men jag gillar inte riktigt slutet. Slutet är så att man måste läsa nästa bok för att veta vad som händer. Och när man som jag läser boken direkt så blir det en väldigt lång väntan innan man får veta vad som verkligen hände.

Böckerna i serien om Knutas är (i kronologisk ordning): "Den du inte ser", "I denna stilla natt", "Den inre kretsen", "Den döende dandyn", "I denna ljuva sommartid", "Den mörka ängeln", "Den dubbla tystnaden", "Den farliga leken", "Det fjärde offret",  "Den sista akten" och "Du går inte ensam"

Boken finns att köpa på följande sätt:
Som bok hos Adlibris och Bokus
Som ebok hos Adlibris och Bokus
Som CD-bok hos Adlibris och Bokus
Som Mp3-bok hos Adlibris och Bokus