torsdag 21 mars 2013

"Dans på glödande kol" Anna Jansson

Dans på glödande kol
 
Så här skriver Bokus på sin hemsida m bokens handling: "Elvaårige Leo har förlorat sin mamma i sviterna efter en brand. När han flyttar till Visby med sin pappa uppstår ytterligare bränder i samma bostadsområde. En politiker utsätts för trakasserier och kort där efter avlider hans hustru i en anlagd brand. Det blir Maria Werns uppgift att söka sambanden. De leder till ett gäng som hållit ihop sedan gymnasietiden. Ett gäng där brandmannen Björn, som Maria blivit allvarligt förälskad i, har sina vänner."
 
Ännu en bladvändare av Anna Jansson. Precis som hennes andra böcker vill man bara läsa mer och mer. Handlingen fängslar en och man har svårt att slita sig från boken. De är absolut lika bra som hennes tidigare böcker, kanske tom en av de bättre. Inga avslöjande detaljer ges och jag lyckades inte lista ut vem mördaren var.
Har man gillat hennes tidigare böcker så lär man inte bli besviken på den här heller och har man inte läst någon av henne tidigare så passa på. Böckerna kan självklart vara bra att läsa i ordning för Marias personliga historia, men jag tror att det går bra att börja här också.
 
Böckerna om Maria Wern är i kronologisk ordning: "Stum sitter guden", "Alla de stillsamma döda", "Må döden sova", "Silverkronan", "Drömmar ur snö", "Svart fjäril", "Främmande fågel", "Pojke försvunnen", "Inte ens det förflutna", "Först när givaren är död", "Drömmen förde dej vilse", "Alkemins eviga eld", "När skönheten kom till Bro" och "Dans på glödande kol"
 
Boken finns att köpa på följande sätt:
Som bok hos Bokus och Adlibris
Som ebok hos Bokus och Adlibris
Som Cd-bok hos Bokus och Adlibris
Som mp3-bok hos Bokus och Adlibris