söndag 18 november 2012

"Torka aldrig tårar utan handskar: 1, kärleken" Jonas Gardell

Torka aldrig tårar utan handskar : 1, Kärleken
Så här står det om boken:
"När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.

Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.

Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö.

Jag var en av dem som överlevde.

Det här är min och mina vänners historia."
 
Detta är en bok som verkligen berör. Jag hade i början lite svårt att hålla isär de olika historierna och den kändes lite rörig. Men det slutade den snart att göra och man ville bara läsa mer. Det vill jag fortfarande, så jag är glad att andra delen snart kommer ut. Den lämnade mig långt ifrån oberörd och en del tårar fälldes. En bra skriven bok som berör, känns inte som det finns så mycket mer att säga.

Böckerna i serien är: "1.Kärleken", "2.Sjukdomen"
 
Boken finns att köpa som:
Bok hos Bokus och Adlibris
Ebok hos Bokus och Adlibris
Cdbok hos Bokus och Adlibris
Mp3bok hos Bokus och Adlibris

"Den lyckligaste dagen" Nora Roberts

Den lyckligaste dagen
 
"Den lyckligaste dagen" är den fjärde och jag förmodar den sista delen i hennes serie "I nöd och lust". Parker, Mac, Emma och Laurel är fyra barndomsvänner som tillsammans driver en framgångsrik bröllopsagentur "I nöd och lust". I denna bok får vi följa Parker och hennes jakt på lyckan. Mal, som är vän till Parkers bror och deras bilmekaniker, har länge fascinerats av Parker. Efter att ha hjälpt henne efter en punktering ser han sin chans och bjuder ut henne på en dejt. Till början verkar det som en oskyldig flirt men får snart Parker ur balans. Menar Mal allvar och ska Parker för en gångs skull låta hjärtat styra över hjärnan?
 
Ännu en underbar bok av Nora Roberts. Jag har ännu inte läst en enda av hennes böcker som jag inte gillat. Detta är en kärlekshistoria från början till slut, precis som de andra böckerna i serien. Jag har gillat alla av dom och så även denna. En underbar serie om kärlek och lycka som jag rekomenderar att man läser i ordning.
 
Böckerna i serien "I Nöd och lust" är, i kronologisk ordning: "Som en drömbild", "Doft av rosor", "Ögonblick att minnas" och "Den lyckligaste dagen"
 
Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris